Боси обувки Barefootyshoes

Магазин Barefoot Shoes – За нас

В тази секция бихме искали да ви споделим малко повече за нашата инициатива да предлагаме боси обувки на Българския пазар. Всичко започна през 2019, когато съдбата ни дари с прекрасно момче на име Алек.

Магазин Barefoot Shoes. Първият онлайн и физически магазин за боси обувки. Повече информация за нашия бранд и босите обувки.


Още преди да се появи на бял свят, с мъжа ми бяхме силно запленени от книгите за осъзнати родители , които предлагат един различен подход в грижата за децата.
Запознавайки се с различни методи на захранване , възпитание , грижа – логично стигнахме до въпросите, свързани с прохождането.

В различните статии и секции, отделящи внимание на походката и процеса на прохождане, се подчертаваше важността , че крачетата на децата и начина, по който усещат различните повърхности, е ключов за тяхното правилно прохождане.
Затова започнахме да се интересуваме как може най-лесно и ефективно да подпомогнем този процес. Интересувахме се от детски обувки за прохождане , ортопедични детски обувки , сандали за бебета и деца. Така разбрахме , че всеки чифт обувки за деца може да бъде изключително специфичен сам по себе си.
Установихме, че правилните бебешки обувки могат да спомогнат естественото и свободно развитие на крачетата. Постепенно , започнахме да откриваме изумителния свят на ръчно изработените боси обувки.

Tikki shoes

След известно търсене попаднахме на Мария и Адриан , основателите на детски обувки Tikki.
Младото румънско семейство започва създаването на обувките за деца Tikki вдъхновено от първата си рожба.
Първият комплект боси обувки Tikki – изработена изцяло от кожа за най-естествените първи стъпки – все още може да бъде намерена в секция Детски обувки с мека подметка.
Веднага решихме да закупим един от тези чифтове боси обувки Tikki с мека подметка за нашия син.
Още от първия допир с тях , установихме тяхната изключителна лекота и гъвкавост. Обувките прилепнаха за крачето на малкото момче , а красивите апликации го караха да се усмихва, докато ги гледаше. Те бяха обувките, които съпроводиха сина ни в първите му стъпки към прохождането.
Когато Алек трябваше да започне да ходи на детска градина , той трябваше сам да обуе пантофите си , а те трябваше да останат сухи след ходене по пода на банята. Така закупихме втория си чифт с бързо и лесно закопчаване и водоустойчива трислойна подметка.

След като Алек започна да прекарва все повече време навън, ние закупихме боси сандали Tikki.
Обувки с гумена външна подметка, с растителна дъбена кожена стелка. Това бяха надеждни, здрави обувки, подходящи за изискванията на всяко енергично и динамично дете.

Magical shoes

Magical shoes е Полски производител на боси обувки.
Техните боси обувки са произведени ръчно в Полша от най-висококачествени материали. Марката избира доставчици , които действат в съответствие с етикета на бранда. Веган обувките на производителя са отговор на грижата към природата.
Magical shoes е не само идея , а фамилия. Това е фамилно създадена фирма , предавана от поколение на поколение. Първата работилница за обувки на фамилията е създадена през далечната 1966.
През 2015 Алдона Залада основа Magical shoes , решавайки да комбинира половин век опит в ръчното производството на обувки със нов поглед към проблема с големите марки, които ни заливат с обувки , блокиращи естественото развитие на краката ни. Обувките, които носим, трябва да уважават формата на краката ни , да нямат повдигане и да са максимално гъвкави. Това са босите обувки , които нямат отрицателно влияние върху здравето ни.

За Възрастните

И тъй като концепцията за босо ходене е изградена на принципа на здравословните движения и грижата за двигателно-опорния апарат , ние закупихме боси обувки Tikki за възрастни.
С мъжа ми бяхме запленени от свободата, която чувствахме, носейки боси обувки , забравихме за болките в кръста от тичането след малкия откривател 🙂

Нашите близки семейни приятели бяха очаровани от босите обувки. В началото започнахме да закупуваме боси обувки за тях , за техните близки и познати.
По естествен начин тази динамика доведе до решението да се опитаме да предоставим качествени боси обувки на разумна цена на българския пазар.

Успявайки да пазаруваме на едро директно от производителя , имаме възможността да предоставим на българския пазар боси обувки на страхотни цени с бърза и лесна доставка.
Работим директно с производителите.
Надяваме се заедно да намерим най-подходящия модел за Вас и вашето дете.

Благодарим Ви.

Barefooty shoes