Минималистични детски боси обувки: какво е това и защо им е нужно

Всичко за детски боси обувки

Как Ви се струва пазаруването на обувки за деца?
От една страна, има безумно очарователни обувки за малки деца. Трудно е да изберете само един чифт.
От друга страна, краката на децата изглежда растат по един метър на нощ и са способни да унищожат новите обувки за 1 ден.

Но ако оставим това настрана , влагате ли много мисли в обувките на детето си ? Дали просто не търсите обувки които ще паснат на крачето на детето и на бюджета ви или търсите обувки които да подпомогнат правилната стойка и развитие на цялостната мускулатура на детското тяло ?
Нека да ви споделим всичко за детски боси обувки.

Защо детските обувки са важни ?

Обувките за деца всъщност са наистина важни. Обувките могат да помогнат или да попречат на растежа, стабилността и силата.

 • Използването на твърди подметки при малки деца може да попречи на рефлексната интеграция, което води до забавяне на развитието и сензорни проблеми.
 • Позволяването на младите момичета да носят високи токчета може да доведе до болки в гърба, прегърбване, затруднено израстване и дори контузии!
 • Слаби глезени, нисък мускулен тонус, лоша стойка – неправилната обувка наистина може да навреди.
 • Поставянето на децата в подходящи обувки е едно от нещата, за които дори не мислите, докато някой не ви каже, че има „правилен“ и „грешен“ начин да го направите.

Какво представляват минималистичните обувки? (известни още като боси обувки за деца)

Минималистичните обувки са точно това – “минимални”. Наричат ги още боси обувки за деца.
Някои ключови характеристики включват :

 • много малка или никаква височина в областта на петата
 • гъвкави подметки
 • голяма предна част за пръстите, за да се разширят правилно
 • държат здраво ходилото.

Това не означава, че не предлагат никаква защита. Босите обувки просто по никакъв начин не ограничават нормалното движение или стойка. Краката ви са свободни да се движат, както биха се движили, ако нямате обувки.

Защо е важно децата да ходят боси ?

Не знам за вас, но аз израснах тичайки бос. Опитвам се да насърча детето ми да прави същото. Има многобройни предимства при ходенето бос, включително:

 • повишава се силата в краката и ходилото
 • засилена проприоцепция – осъзнаването на позицията на частите на тялото ви, което води до повече самосъзнание
 • развитие на мозъка и нервната система чрез усещане за обкръжение и движение
 • подобрена походка

Ползите от това да оставите децата да ходят боси са доста важни. Не искате да възпрепятствате развитието и походката, като поставите детските крачета в дебели, твърди обувки. Минималистичните обувки все още позволяват на детето ви да упражнява правилно движение, дори когато трябва да носи обувки.

Струва ли си цената на босите обувки за деца ?

Когато имах проблеми с таза , една от стъпките ми към излекуването беше да си взема минималистични обувки. Избрах Tikki Women Sandals. Ще бъда честна – след като ги носех за около два дни, исках да хвърля всичките си обувки в кошчето.

На следващата неделя се облякох и отидох да обуя черните си ботуши. Стъпих в тях и едва не паднах по лицето си! Не можех да повярвам колко напред са изместили таза ми, извеждайки цялото ми тяло от равновесие. Нито можех да повярвам колко много го забелязах само след няколко дни носене на босите си обувки.

Излишно е да казвам, че оттогава не съм носила тези ботуши и те вече са в кошчето.

Разбира се, аз съм пораснала жена. Краката ми не променят размера си (нарастват малко след бременността). Така че за мен инвестицията си струва на110%. Освен това те наистина не са по-скъпи от много други популярни марки обувки.

Заслужават ли си минималистичните обувки (боси обувки за деца) ?

В крайна сметка – обувките са важна част от здравето на вашето дете. Разгледахме какво въздействие може да имат върху развитието на детето.

Следващият път, когато трябва да купите обувки за децата си, помислете за предлаганите от нас минималистични обувки Tikki. Минималистичните обувки за деца са страхотна инвестиция.

Повече информация относно ползите от босите обувки :