Боси обувки – Полезни характеристики на босите обувки

Веднага щом първото ми дете започна да ходи, забелязах, че има плоски крака. Като тревожен родител , бях дълго време стресиран за неговото развитие. Тъй като аз също имам сериозна форма на плоски крака (дюстабан) , се притеснявах дали детето ми ще наследи болките ми в краката и постоянното носене на ортопедични стелки ? Здравето на краката му ми се стори като хвърляне на зарове , генетичен късмет , който е извън моят контрол. За щастие , аз се впуснах в мое собствено пътешествие , което преобърна всичко , в което вярвах за обувките и краката.

Невероятният крак

Кракът има невероятна структура. С 33 стави, 26 кости и над 100 мускула, сухожилия и връзки, той е повече от способен да носи телата ни през целия ни живот. И за много хора , особено тези на Изток , той прави именно това. Артрит , плоскостъпие , ортопедични обувки , всичко това е феномен в развития свят. Какво прави развития свят различно ? Обувки ! Остри, твърди обувки с токчета през целия ден , всеки ден сменят краката ни , като заличават анатомичните и заложените способности на собствените ни крака.

Като възрастни, корекциите на краката ни е дълъг, понякога твърде старателен процес. Но за децата? Децата предоставят прекрасна възможност да спрем болката в краката им, преди тя дори да е започнала. Да, генетиката играе роля във функцията на краката ни, но има един лесен начин да настроим децата си за живот без болка. И това става чрез обувките им. Повечето деца се раждат с напълно здрави крака. Казусът не е толкова в отстраняването на проблем, колкото в това да не се създаде такъв. Обувките, които поставяме на тези крака, или ще позволят развитието да продължи както трябва, или ще принудят краката да приемат формата и структурата на обувките в които се намират. Въпреки че силно препоръчвам да оставяте децата да са боси колкото е възможно по-често, обувките са необходими поради различни обстоятелства. И ето точно тук идват босите обувки :

Докато няма медицински проблем , стъпалата на децата могат и трябва да се развиват по естествен начин.
Така наречените боси обувки позволяват това да се случи, като имитират ефекта на босия крак: осигуряват защита, но не променят естественото движение на крака. За да се постигне този ефект, обувките трябва да са тънки, гъвкави, с форма на крак и напълно равни.

За Нас босите обувки са най-правилното решение. Млади и необременени от обществените очаквания, децата са решението на толкова много от това, което ни мъчи. Когато учим тези бъдещи лидери как да се движат добре, ние ги подготвяме за успешен живот, успеха, който те ще продължат да предават и разпространяват по целия свят.
*Забележка: Ако детето ви има проблеми с опорно-двигателния апарат или изпитва болка, винаги се консултирайте с лекар. Босите обувки може да не работят за всяко дете, но познаването на тази информация все пак може да ви помогне да се застъпите за здравето на краката им в контекст, който е подходящ за тях.*