Поддръжка

Повечето боси обувки са произведени от естествена кожа и тяхната поддръжка не се различава от тази на повечето кожени обувки с няколко изключения:

  1. Не трябва да бъдат прани в пералня. Поради дългите цикли на пералните , тяхната продължителност често надхвърля 1 час , кожата прекарва твърде много време във вода което може да доведе до деформация и смаляване по време на сушене. Допълнително възможността за оцветяване се увеличава. Босите обувки трябва да бъдат чистени единствено със специални продукти за поддръжка на кожа , налични в нашата секция “Аксесоари
  2. Босите обувки с велурената кожена подметка за дома изискват периодично почистване, когато тяхната повърхност се напраши или изцапа. Не трябва да ги почиствате много често, само когато забележите, че обувките започват да се плъзгат по пода. Може да почистите обувките с влажна кърпичка или с четка с твърда четина. Не изплаквайте подметката с вода , защото това би увеличила риска от оцветяване.
  3. Външната кожа на бебешки боси обувки / боси обувки на открито / боси сандали / боси вълнени ботуши трябва да се почиства само със специални продукти за грижа за кожата които може да намерите тук
  4. Сушенето трябва да става единствено при стайна температура: избягвайте да изсушавате обувките до източници на топлина (радиатор, печка, вентилатор или чрез излагане на обувките на пряка слънчева светлина), което би втвърдило кожата и би причинило лющене на повърхността на босите обувки.
  5. Не използвайте белина, препарати или разтвори на основата на разтворител за почистване на обувките.
  6. Всички органични / веган модели могат да се почистват с мокри кърпички или влажна кърпа.

Съхранявайте босите обувки в сухи помещения и в кутии, за да избегнете оцветяване; избягвайте влагата.

Гаранцията не покрива щети, причинени от черни пътеща, пътеки или от използването на обувките върху други груби, абразивни или корозивни повърхности.