Изработка

Всеки родител трябва да е в състояние да купи обувки за своите деца чиято изработка е в синхрон с естественото развитие на детската моторика , затова мотото на босите обувки е “Качествени обувки на разумна цена”.

Материалите използвани при изработка

  1. Растителна дъбена кожа. Има изключително много техники за дъбене , но може би най-старата и вероятно най-трудна е дъбене с растителни танини. Както името предполага , растителното дъбене е органичен метод базиран на дъбилни вещества от кората на дърва или растение.
    Съвременните методи за дъбене се основават на минерали като хром сулфат , вещество което е открито средата на 19 -ти век. Принципът е същият, свързвайки колагена на кожата в стабилни молекулярни структури, процес, който предотвратява гниенето и разлагането. Този метод за свързване на колагеновия протеин с помощта на хром соли отнема кратко време, от порядъка на 1-3 дни, но често използването на тези тежки минерални метали е отговорно за замърсяването на околната среда и за различни кожни алергии.
    За разлика от тях, процесът на дъбене с растителни танини е трудоемък процес, който включва потъване на кожата в концентрирана растителна танинова смес за няколко месеца. Този традиционен метод за дъбене изисква специализирана изработка, но резултатът вълнува всеки клиент, който цени качествените продукти.
  2. Подплата без хром. Децата обичат цветни обувки и апликациите по тях имат решаващо влияние върху привлекателността на обувките, но освен дизайна и външния си вид, комфортът и здравословното състояние са от значение също толкова-и в това отношение материалите, използвани за облицовка, са тези, които играят основна роля. Когато децата носят обувки без чорапи, кожата на краката им може да абсорбира – особено при изпотяване – голяма част от веществата, с които влизат в контакт. Така че е важно както подметката на обувките, така и подплатата да бъдат обработени със здравословни, неподвластни на алергии вещества. Подплата без хром – дъбена със синтетични танини или растителни танини – решава този проблем, като осигурява специална защита за нежната кожа на децата.
  3. Изключително гъвкава външна стелка. Изработени от кожа, креп или гума, подметките на босите обувки са ултра-гъвкави и противоплъзгащи. Посветени на ранните проходилки, които правят първите си стъпки, те благоприятстват бързото усвояване на правилната походка, тъй като децата могат лесно да усетят повърхността, върху която стъпват. Подметките позволяват неограничено движение на краката, което води до хармонично развитие на мускулите на краката, добър баланс и правилна стойка.
Вижте няколко интересни статии:
http://www.bb-team.org/articles/4879_hodene-bos
http://www.softstarshoes.com/minimal-footwear