Наръчник за размери

Как да измерим краката си :

  1. Поставете лист хартия до стената. Поставете крака (без чорапи) на хартията с пети до стената и прокарайте линия по края на пръстите и страните на крака с химикал държейки го в перфектна вертикална позиция.
  2. Прокарайте линия от петата до най-дългата точка на пръстите и измерете (това е дължината , линия -a от снимката)
  3. Прокарайте линия, както е описано на снимка 2, за да получите широчината (това е линия b).
  4. Измерете обиколката (от снимка 3), както е показано по-долу, и я запишете.

Как да изберем правилния размер ?
Не се препоръчва избирането на размер само по номерацията на обувката, тъй като те са само ориентировъчни, най-доброто нещо, което може да направите, е да измерите крака на детето.

Поставете бебешкото стъпало на равна повърхност (стъпалото трябва да се изравнява от телесното тегло) и измервайте с лента или линийка разстоянието между палеца и задната част на петата. За деца под 18 месеца препоръчваме обувки МАКСИМУМ 0.7 см по-дълги от ходилото, а за по-големи деца, които вече ходят уверено, можете да поръчате обувки с подметка, приблизително с поне 1 см по-дълга от ходилото, за да осигурите оптимален комфорт и по-дълго носене.
Моля, имайте предвид, че всеки 0.5 см е еквивалентен на 1 размер, така че 1 см означава 2 размера! Моделите са ръчно изработени. Като такива, размерите могат да варират до 2 mm.

Различните марки и колекции имат специфични таблици с размери, които мога да се видят при селектиране на артикул и избиране на бутона “Размери” :


Боси обувки за деца.Боси обувки,боси сандали,боси ботуши. Магазин боси обувки за прохождане,деца и възрастни. Боси обувки за градина и навън.