Как босите обувки могат да помогнат или предотвратят бунионите

В тази статия ще обърнем внимание , как босите обувки или по-скоро една от техните характеристики (широки в областта на пръстите) може да помогне срещу бунионите.

Много от модерните обувки са проектирани за да отговарят на специфичен естетичен дизайн, като обувките на висок ток подходящи за рокли, без да се взема предвид как обувката ще служи на крака, който е в нея, и в крайна сметка на човека, което я носи. Въпреки че е изминат дълъг път от 1800 г., когато обувките са били абсолютно еднакви за десния и левия крак, бунионите се превръщат във все по-забележим здравословен проблем на краката, но могат да бъдат подпомогнати или предотвратени с подходящи обувки.

Бунионите могат да варират по тежест, от малка костна изпъкналост, която се появява на ставата, където палецът се свързва с крака , до по-голяма подутина, която стърчи и става болезнена до мястото, където издатината става толкова лоша, че може да причини големия пръст на крака да се обърне толкова силно навътре , че да припокрива втория пръст. Има редица лечения за буниони, включително специализирани подложки, шини и методи за залепване, лекарства като Tylenol или Advil за подпомагане на болката и възпалението, инжекции с кортизон и методи за заледяване и разтягане, които могат да помогнат, които ще очертаем по-долу. Случаите на тежки буниони могат дори да доведат до операция. Според много различни източници подходящите обувки с широка кутия за пръстите могат да предотвратят или подпомогнат бунионите.

Всяка обувка, която е тясна или принуждава пръстите да заемат неестествено заострена позиция, може да причини бунион.

По-горе очертахме различни методи за лечение на буниони, нека поговорим за някои разтягания, които могат да помогнат при болка в буниона :

Раздвижване на пръстите – сгънете краката си и се опитайте да разперете пръстите си възможно най-широко, задръжте за 1 секунда при най-широкото си сгъване, след което се върнете към нормалното.
Кръгови движение на пръстите на крака – с помощта на ръцете си , упражнявайте на големия пръст на крака кръгови движения за 20-30 секунди. Движението трябва да се извършва както по посока на часовниковата стрелка, така и обратно на часовниковата стрелка за най-добър ефект. Това разтягане може да бъде модифицирано така, че да се прави в изправено положение: поставете големия си пръст на земята, докато въртите крака си около пръста.
Издърпване с лента – Обвийте лента около двата си големи пръста на крака и издърпайте навън, докато усетите напрежение. Трябва да можете да усетите разтягане на големите пръсти и сводовете на краката си. Буниони могат да доведат до пронация (паднал свод) на краката и могат да причинят всякакви проблеми със структурата на стъпалото , включително със сводовете.

Въпреки че нищо не може да излекува бунионите напълно (дори операцията има своите плюсове и минуси), осигуряването на пръстите на краката с достатъчно място, за да функционират по предназначение , може да бъде огромна стъпка в правилната посока към по-добро здраве на краката. Изводът е, че босите обувки със своята широка кутия за пръстите , могат да помогнат , защото пръстите на краката имат необходимата свобода и гъвкавост, а не се компресират един в друг. Именно поради това екипът на Barefootyshoes предлага богата гама от боси обувки за деца и възрастни. Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация.